Saturday, 8 November 2014

Bosan

Degree life ajar aku jadi matang. Dengan perangai yang tiap satu tu macam macam jenis. Termasuk la aku. Jadi muhasabah la diri ni selalu ye. Biar yang busuk tu jauh dari diri. Biar yang baik baik je melekat dalam diri. Hidup ni bukan selalu ceria bukan selalu senang macam dalam novel. Kita kena la pandai kutip yang baik baik and campak jauh yang busuk.
Moga selalu la berubah. Sikit pun tak apa. Sebab yang sikit tu lagi bagus dari yang tak ada tu. Kurang  - lebih tu perkara biasa la. Jangan makan dalam sangat. Hidup, sakit sikit sikit tu biasa.

Monday, 6 October 2014

Sebantal

Yang sorang tak boleh makan kalau telur tak ada. Kalau dah ada ayam pun, mesti tak senang duduk je kalau telur tak ada dalam pinggan dia. haha itu yang sorang tu. Yang sorang lagi dengan perangai tak makan macam2 dia. Pedas jauh sekali. Mek kelate. Tapi bila tang tomyam, pedas la macam mana pun dia hirupkan juga. Pelikkan. haha tapi dia geng Iolls. Sebab tak makn sayur. but ! dia tak makan semua jenis sayur lagi over dari Iolls okay. Yang sorang lagi pula sibuk dengan diet sekarang. Tak makan malam. Iolls tak mampu la nak tahan lapar tak makan semua. Tu yang iolls macam makin sihat. haha

Apa pun telatah masing2 aku terima. Sebab dari setiap satu itu la aku belajar untuk jadi matang. Terima kasih Ya Allah kau beri aku kak yong yang pandai serba serbi. Tang masak memang WIN ! tang kemas itu ini pun. Semua. Kau berikan aku mek kelantan sorang tu. Sebab aku teringin sangat nak ada kawan kelantan. Kau beri dia untuk aku kuatkan semangat dia. Untuk aku motivasikan diri ini juga. Kau hadiahkan aku akak Kedah tu. Biar Kedah dan Kelantan bergabung untuk pecahkan telinga makcik2 sebelah rumah. Si penceria rumah kami, hari2 kami. Terima kasih.


Sunday, 28 September 2014

Awkward

Hello
Macam acah acah nak mengarang balik pula, lol  sebab rumah sewa kita dah ada internet. Dah bebas nak berwifi di mana saja setiap sudut rumah.

Still have no idea what to mengarut. Just miss yang dulu dulu.

Friday, 7 February 2014

Sarang semut sarang labah labah. Hamik !

Yeayy
Tetiba hari ni terasa gatal mata nak buka blog. Tetiba rasa gatal bahu nak update. haha

Cerita hidup sekarang-
Menunggu buah durian yang tak gugur. Mengharap benda yang tak pasti. Bila difikir dan direnung, hidup perlu diteruskan. Kita yang atur hidup kita. Bukan Ali atau Abu. Jadi, kalau dah buah durian tu tak gugur, pergi ambil galah, tak pun, pergi la beli yang dah ada kat kedai. Habis cerita menunggu tadi.

Hidup sekarang diatur cecantik sambil disusun rapi ikut ukuran dan dimakeup supaya lebih naik seri dia. gituuuuuu

Whatever-
Don't think that you can't do before you trying to do. gahah

Friday, 1 November 2013

My Power !

Haluuuuuu..
Today student uitm dapat result. haha  Sebenarnya tak amik kisah pun, tapi sebab ada kawan yang sem akhir, tu yang  teramik tau. lol
Tahniah untuk cik Ena. Anda dah buka mata ni betapa kuatnya anda.Sebenarnya anda pembakar semangat saya untuk bangun berdiri dan terus berlari. Berlari sama laju dengan awak. Tolong sentiasa bersama saya. Sentiasa pegang erat tangan ini agar saya tidak terjatuh lagi.

Guys, kalau korang berjaya tanpa pernah lalui zaman kejatuhan, korang tak akan rasa manisnya kejayaan tu.
What happen to me know, sem akhir baru tersedar dari lamunan sepanjang 5 sem. Alahai..tersangat la lambat untuk tersedar. Tapi, I still bersyukur sebab diberi kesedaran ini. Tak sabar nak masuk degree. Bermula dari tersangat la bawah. Perbaiki kesilapan masa zaman jahiliah dulu. haha
Bukan senang nak masuk degree ni. Besar sangat harapan agar pemohonan kali ni diterima. (ayat dalam surat rasmi). Doakan saya :)

So, jangan la sekali terjatuh anda terus jatuh sebab Allah janjikan pahit hari ini akan ada manis madu hari esok, yang pasti dengan usaha !

positive


Blog Archive

Followers